Fericirea nu depinde de ceea ce ți se întâmplă, ci de cum gândești asupra a ceea ce ți se întâmplă.

- Atunci când îți dorești ceva, dorește-ți cu ardoare și încearcă să faci tot ce depinde de tine să obții acel lucru. Să fii însă mereu pregătit să accepți faptul că uneori, deși faci tot ce depinde de tine, lucrurile nu merg așa cum îți dorești. Câteodată viața nu depinde numai de tine. Și atunci, deși ești puțin supărat, acceptă această nereușită, încercând eventual să o corectezi sau să te bucuri de altceva.
- Nu spune lucruri urâte sau negative despre tine însuți sau despre alții. Toți sunt la fel de importanți ca persoane, nimeni nu este mai valoros și mai important decât ceilalți. Să fii însă conștient de faptul că, deși ne acceptăm reciproc, fără condiționări, există diferențe de comportament. Unii, datorită faptului că învață sau muncesc mai mult, au comportamente mai bune decât alții; asta nu îi face însă superiori celorlalți, dar le dă o serie de avantaje pe care ceilalți le acceptă, căci le merită.
- Să nu exagerezi lucrurile rele care ți se mai întâmplă uneori. E bine de știut că necazurile tale nu sunt cele mai mari necazuri din lume și încearcă să treci peste ele și să te bucuri că ai avut șansa să te confrunți cu rele mai mici decât ale altora sau decât pot exista pe lume.
- Când ți se întâmplă lucruri pozitive, fii foarte fericit. Când ți se întâmplă lucruri negative, ai răbdare, e bine să știi că fericirea va veni din nou.
Sursa: Retman și Retmagia, prof. univ. dr. Daniel David – Ed. Trei, 2015